BMW iNext s višekutnim upravljačem

BMW iNext s višekutnim upravljačem

BMW nam je pružio još jedan uvid u unutrašnjost svog budućeg električnog automobila čiji se razvoj vodi pod kodnim nazivom iNext. Podsjetimo, radi se o automobilu koji bi na tržište trebao stići tijekom 2021. i koji bi trebao ponuditi najbolje i najnaprednije što ovaj bavarski proizvođač ima za ponuditi. Od pogonskog sklopa, opreme, infotainmenta pa sve do autonomnog upravljanja.

Ranije nam je BMW najavio veliki zakrivljeni središnji digitalni zaslon. Sada je na red došao upravljač ovog automobila. Radi se o vrlo neuobičajenom rješenju s obzirom da je upravljač višekutnog oblika na koji su se u BMW-u odlučili iz više razloga.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Bavarci kažu da je ovaj oblik prigodniji za prebacivanje između autonomne vožnje i vozačevog upravljanja vozilom. Naime, vozač bi u trenucima kada ne upravlja vozilom i prije preuzimanja upravljanja zahvaljujući ovom obliku trebao lakše prepoznati trenutni položaj kotača. Nadalje, tvrde u BMW-u kako donji ravni dio omogućuje više prostora za noge i lakši ulazak, odnosno izlazak iz vozila. Gornja strana omogućuje lakši pregled velikog zaslona, a u samom upravljaču se nalaze i svjetlosni pokazivači koji će obavijestiti vozača kada mora preuzeti kontrolu nad vozilom.

Na kraju podsjetimo da bi iNext trebao biti opremljen petom generacijom BMW-ovog električnog pogona koji će ponuditi autonomiju od oko 600 km, kao i ubrzanje do 100 km/h za oko 4 sekunde. iNext će biti opremljen minimalno sustavom autonomnog upravljanja treće razine, a kasnije bi mogao biti nadograđen na četvrtu i petu razinu.

Podijeli:
1