BMW iNext s višekutnim upravljačem

BMW iNext s višekutnim upravljačem

BMW nam je pružio još jedan uvid u unutrašnjost svog budućeg električnog automobila čiji se razvoj vodi pod kodnim nazivom iNext. Podsjetimo, radi se o automobilu koji bi na tržište trebao stići tijekom 2021. i koji bi trebao ponuditi najbolje i najnaprednije što ovaj bavarski proizvođač ima za ponuditi. Od pogonskog sklopa, opreme, infotainmenta pa sve do autonomnog upravljanja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ranije nam je BMW najavio veliki zakrivljeni središnji digitalni zaslon. Sada je na red došao upravljač ovog automobila. Radi se o vrlo neuobičajenom rješenju s obzirom da je upravljač višekutnog oblika na koji su se u BMW-u odlučili iz više razloga.

Bavarci kažu da je ovaj oblik prigodniji za prebacivanje između autonomne vožnje i vozačevog upravljanja vozilom. Naime, vozač bi u trenucima kada ne upravlja vozilom i prije preuzimanja upravljanja zahvaljujući ovom obliku trebao lakše prepoznati trenutni položaj kotača. Nadalje, tvrde u BMW-u kako donji ravni dio omogućuje više prostora za noge i lakši ulazak, odnosno izlazak iz vozila. Gornja strana omogućuje lakši pregled velikog zaslona, a u samom upravljaču se nalaze i svjetlosni pokazivači koji će obavijestiti vozača kada mora preuzeti kontrolu nad vozilom.

Na kraju podsjetimo da bi iNext trebao biti opremljen petom generacijom BMW-ovog električnog pogona koji će ponuditi autonomiju od oko 600 km, kao i ubrzanje do 100 km/h za oko 4 sekunde. iNext će biti opremljen minimalno sustavom autonomnog upravljanja treće razine, a kasnije bi mogao biti nadograđen na četvrtu i petu razinu.

Podijeli:
1