BMW iNEXT će biti električni Crossover

BMW iNEXT će biti električni Crossover

BMW već par godina priča o svom sljedećem značajnom modelu iz linije i, kojeg se trenutno označava nazivom iNEXT, no u osnovi o ovom modelu još uvijek znamo jako malo. Prije nekoliko tjedana je objavljen teaser koji nam je ukazao na ozbiljnu mogućnost da iNEXT bude crossover, a ne limuzina kako su najavljivale pojedine ranije studije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada Automotive News prenosi informacije s visokog insajderskog izvora koji je potvrdio ova nagađanja, što znači da su Bavarci glede karoserijskog oblika odlučili pratiti tržišne trendove usprkos činjenici da su povišena vozila slabijih aerodinamičnih svojstava od primjerice limuzina, a kod električnih vozila još uvijek osjetljivih na autonomiju to je posebno bitna karakteristika. Što se dimenzija tiče iNEXT će biti navodno veći od skorašnjeg modela iX3.

Očekuje se kako će najavna studija ovog vozila premijerno biti predstavljena na ovogodišnjem pariškom auto salonu, dok ćemo na dolazak produkcijskog modela pričekati najdalje do 2021.

Unatoč crossoverskom obliku iNEXT bi se dizajnom trebao u velikoj mjeri ugledati na konceptni iVision Dynamics, no više od dizajna njegov adut u privlačenju kupaca će biti napredna tehnologija. Pored električnog pogonskog sklopa koji bi mu trebao jamčiti autonomiju do oko 700 km, zahvaljujući baterijama kapaciteta do 120 kWh, kupci ovog modela mogu očekivati i najnapredniju BMW-ovu tehnologiju autonomnog upravljanja, infotainmenta i sl.

Uskoro bi trebali doznati više.

Podijeli:
1