BMW i8 Roadster će imati snažniji pogonski sklop

BMW i8 Roadster će imati snažniji pogonski sklop

BMW je prije frankfurtskog auto salona započeo najavu skorog dolaska Roadster izvedbe modela i8, no očekivana frankfurtska premijera je izostala. Posljednji izvještaji kažu kako na premijeru ovog automobila nećemo još dugo čekati, no službenih potvrda kada će se točno premijera održati još uvijek nema.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Unatoč tome neki su se već imali prilike pobliže upoznati s ovim novitetom s obzirom kako je BMW već navodno održao nekoliko privatnih prezentacija za odabrane. Tako barem prenosi poprilično pouzdani BimmerPost čiji izvještaj donosi i nekoliko informacija o novostima koje će Roadster donijeti u odnosu na coupe.

Prije svega tu je novi platneni sklopivi krov, a kupcima će biti ponuđen i novi set lakših kotača. Izostanak stražnjih sjedala je otvorio dodatni prostor za ostavu stvari, nova prednja sjedala navodno predstavljaju veliki iskorak u odnosu na ona u coupeu, dorađena je instrumentna ploča i sl.

Nadalje, pogonski je sklop unaprijeđen snažnijim električnim motorom, dok će benzinska jedinica u osnovi biti prenijeta iz coupea. Ukupna snaga će narasti na oko 277 kW, odnosno 377 KS što je 15 KS više od snage koju razvoja pogonski sklop u coupeu, što znači da se ukupne performanse ne bi trebale značajnije izmijeniti.

Više ćemo saznati nakon skorašnje premijere.

Podijeli:
1