BMW i4 i iNext s preko 600 km autonomije

BMW i4 i iNext s preko 600 km autonomije

BMW je objavo nove podatke o svoja tri nova električno pokretana automobila. Radi se o modelima iNext, i4 i iX3, a uz nove informacije su objavljene i fotografije testnih primjeraka ova tri vozila. Kao što možete vidjeti električni noviteti su snimljeni tijekom testiranja hladnim vremenskim uvjetima, a radi se o lokaciji na sjeveru Švedske.

Prvi od spomenutog trojca koji će stići na tržište je iX3. Točnije, ovaj električno pokretani SUV će kupcima postati dostupan tijekom sljedeće godine. Prema navodima proizvođača ovaj će automobila imati autonomiju veću od 400 km (WLTP).

iX3 će biti opremljen petom generacijom BMW-ove e-Drive tehnologije, a proizvođač navodi i da će se raditi o “vrlo snažnom električnom motoru” uparenom s “električnim sustavom visoke voltaže” i “naprednom baterijom.” To će omogućiti ovom modelu korištenje punjača snage do 150 kW.

Ovaj automobil će se proizvoditi u BMW-Brillianceovim pogonima u kineskom Shenyangu, odakle će se izvoziti na ostala svjetska tržišta.

BMW iNext će biti vozilo koje će svojim korisnicima omogućiti autonomiju veću od 600 km. Ranije su se mogle čuti informacije o 700 km autonomije, no i “više od 600 km” se čini visokom brojkom. BMW će s njim ponuditi najnapredniju opremu s kojom će u tom trenu raspolagati, uključujući i sustav autonomnog upravljanja treće razine. Dolazak ovog automobila na tržište je planiran za 2021, a proizvodnja će biti povjerena pogonima u njemačkom Dingolfingu.

BMW i4 će je električno pokretana kupeovska limuzina koja će svojim vozačima ponuditi veliki užitak za upravljačem. Točnije, Bavarci kažu da će se i4 moći pohvaliti “inspirativnim performansama i visokom razinom voznih sposobnosti i udobnosti.” Poput modela iNext i ovaj će automobil zahvaljujući novom eDrive pogonskom sklopu imati autonomiju preko 600 km.

Nadalje, i4 će do 100 km/h ubrzavati za 4 sekunde, dok će mu najveća brzina biti viša od 200 km/h. Dodajmo i da će se i4 proizvoditi u Münchenu, a prve isporuke se očekuju 2021.

Podijeli:
1