BMW i3 i i8 neće dobiti izravne nasljednike

BMW i3 i i8 neće dobiti izravne nasljednike

Mogli bi reći kako su modeli i3 i i8 biti neizmjerno važni za BMW s obzirom na svoj električni i hibridni pogonski sklop. No, radi se o sada već starijim automobila koje je konkurencija pretekla te bi ih trebalo obnoviti, odnosno dati im pravog nasljednika, ali to se prema svemu sudeći neće dogoditi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kada je BMW nedavno predstavio studijski model Vision M Next mnogi su se ponadali kako je riječ o najavi nasljednika modela i8. No, Klaus Fröhlich, BMW-ov šef razvoja, je izjavio da i8 neće dobiti izravnog nasljednika. Dodao je i da i3 također neće imati izravnog nasljednika.

Frölich kaže da su modeli iz linije i posebni automobili koji imaju određenu namjenu te cilj s njima nikada nije bio zasnovati novu modelnu liniju.

Nadalje, Frölich je potvrdio da će konceptni Vision M Next u serijsku proizvodnju za otprilike tri godine. Potvrđeno je i da će imati hibridni pogonski sklop, dok će se na u potpunosti električni M automobil još neko vrijeme pričekati. Jedan od problema je relativno velika masa baterija koja onda utječe na agilnost vozila u zavojima i sl.

Možda se uskoro nešto u BMW-ovim planovima i promijeni. Naime, trenutni glavi izvršni direktor BMW-a Harald Krueger odlazi s funkcije krajem travnja iduće godine pa je za očekivati da će novo vodstvo doći s novim idejama.

Podijeli:
1