BMW i3 i i8 neće dobiti izravne nasljednike

BMW i3 i i8 neće dobiti izravne nasljednike

Mogli bi reći kako su modeli i3 i i8 biti neizmjerno važni za BMW s obzirom na svoj električni i hibridni pogonski sklop. No, radi se o sada već starijim automobila koje je konkurencija pretekla te bi ih trebalo obnoviti, odnosno dati im pravog nasljednika, ali to se prema svemu sudeći neće dogoditi.

Kada je BMW nedavno predstavio studijski model Vision M Next mnogi su se ponadali kako je riječ o najavi nasljednika modela i8. No, Klaus Fröhlich, BMW-ov šef razvoja, je izjavio da i8 neće dobiti izravnog nasljednika. Dodao je i da i3 također neće imati izravnog nasljednika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Frölich kaže da su modeli iz linije i posebni automobili koji imaju određenu namjenu te cilj s njima nikada nije bio zasnovati novu modelnu liniju.

Nadalje, Frölich je potvrdio da će konceptni Vision M Next u serijsku proizvodnju za otprilike tri godine. Potvrđeno je i da će imati hibridni pogonski sklop, dok će se na u potpunosti električni M automobil još neko vrijeme pričekati. Jedan od problema je relativno velika masa baterija koja onda utječe na agilnost vozila u zavojima i sl.

Možda se uskoro nešto u BMW-ovim planovima i promijeni. Naime, trenutni glavi izvršni direktor BMW-a Harald Krueger odlazi s funkcije krajem travnja iduće godine pa je za očekivati da će novo vodstvo doći s novim idejama.

Podijeli:
1