BMW i Daimler udružili snage na razvoju autonomnog upravljanja

BMW i Daimler udružili snage na razvoju autonomnog upravljanja

Njemački automobilski divovi BMW i Daimler su službeno potvrdili kako će zajednički raditi na razvoju sustava autonomnog upravljanja. Konkretnije, ova dva proizvođača će raditi na sustavima treće i četvrte razine autonomne vožnje te samostalnog parkiranja vozila.

Suradnja će doprinijeti smanjenju troškove, višoj kvaliteti konačnog proizvoda te ubrzati dolazak ove tehnologije na tržište. U BMW-u i Daimleru planiraju sustave treće razine komercijalizirati do 2021. Sustavi četvrte generacije bi se u modelima ovih proizvođača trebali naći do 2025.

Nadalje, BMW i Daimler žele razviti sustav koji će postati industrijski standard te potaknuti države da stvore jedinstveni pravni okvir za primjenu ove tehnologije. Također, ova suradnja bo lako mogla biti proširena s novim partnerima što će samo osnažiti nastojanja BMW-a i Daimlera.

BMW i Daimler su nedavno potvrdili suradnju na nekoliko drugih projekata tzv. buduće mobilnosti. Krajem prošle godine su se pojavile i glasine da bi ova dva proizvođača uskoro mogla započeti sa zajedničkim razvojem i proizvodnjom dijelova i sl.

Podijeli:
1