BMW dao zeleno svjetlo za tri izvedbe modela M8

BMW dao zeleno svjetlo za tri izvedbe modela M8

Prema posljednjim saznanjima BMW je navodno dao zeleno svjetlo za tri modela koja će nositi oznaku M8, odnosno M8 Coupe, M8 Convertible i M8 Gran Coupe. BMW Blog, inače vrlo dobro upućen u zbivanja unutar ovog bavarskog proizvođača tvrdi da je razvojni proces već započeo te da će se dakako raditi o verzijama koji će činiti vrh ponude nove serije 8.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Službenih potvrda ovih navodna još uvijek nema, no spomenuti izvor javlja da će Coupe na tržište stiši 2019, a M8 Convertible i Gran Coupe će ga slijediti 2020. sama serija 8 će ustvari biti nasljednik trenutne serije 6 Coupe, Convertible i Gran Coupe. Podsjetimo, za sada još uvijek nije potvrđena promjena imena, no mnogi izvještaji upućuju na to.

Sve ove M verzije će pokretati bi-turbo 4,4-litreni V8 motori snage preko 600 KS koja će se na podlogu prenositi putem pogona na stražnje te na sva četiri kotača. Ovaj bi motor trebao biti uparen sa ZF-ovim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem koji je prilagođen pogonu na sva četiri kotača, za razliku od DCT prijenosa iz trenutnih M modela.

Premijera nove serije 8 bi se trebala održati do kraja ove godine pa bi do tada trebali imati više informacija.

1