BMW Concept 4 – možda su pretjerali s maskom?

BMW Concept 4 – možda su pretjerali s maskom?

BMW je u Frankfurtu najavio buduće modele M3 i M4. Točnije, predstavljen je studijski model Concept 4 koji nam jasno prikazuje kako će se nova serija 4 značajno razlikovati od svog prethodnika te da će njenim licem dominirati velika maska motora s dodatno izraženim “bubrezima”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz BMW-a poručuju da je karakteristična vertikalna maska uvijek bila zaštitni znak ove marke, a da se na ovaj način podsjeća na klasične modele kao što su 328 i 3.0 CSi. Unatoč ovom “opravdanju” možda su ipak pomalo pretjerali s njenom veličinom.

Pored maske, automobil uistinu izgleda kao sjajan primjer sportske elegancije s odličnom kombinacijom agresivnosti i ljepote. Posebno se ističu laserska prednja svjetla, zaobljeni poklopac motora, veliki otvori za usis zraka, 21-colni kotači, veli stražnji difuzor omeđen s atraktivnim završetkom ispuha, izdužena LED stražnja svjetla, izražene bočne linije, elegantni krov i sl.

Za sada nisu objavljeni nikakvi tehnički podaci o ovom automobilu, no to i nije toliko bitno obzirom da je svrha ove studije prvenstveno najaviti vanjštinu budućih automobila. Iz BMW-a je još ranije stigla potvrda kako će nove M3 i M4 pokretati dotjerana izvedba 3,0-litrnog bi-turbo rednog 6-cilindričnog motora snage oko 480 KS u standardnoj te 510 KS u Competition izvedbi.

Podijeli:
1