BMW će lansirati i model X8?

BMW će lansirati i model X8?

BMW je nedavno zaštitio oznaku iX8, a to je potaklo glasine kako Bavarci rade na novom crossoveru koji će zasjesti na vrh ponude iznad već potvrđenog modela X7 čija će produkcijska verzija biti predstavljena tijekom iduće godine. Zaštita, odnosno registracija različitih oznaka koje u konačnici ne iskoriste je među proizvođačima normalna stvar, no Autocar javlja, pozivajući se na insajdere, kako bi ovaj model na tržište trebao stići tijekom 2020.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

BMW-ov šef razvoja Klaus Fröhlich je za sada samo potvrdio kako u BMW-u svakako razmišljaju o dodatnom proširenju SUV/crossover ponude rekavši da dotični “segment raste pa će biti i prilike za proširenje.” Rekao je i da postoji mogućnost i za X8 “posebno na tržištima poput kineskog”, no i zaključio kako još uvijek nije donijeta nikakva konačna odluka.

Što bi u konačnici X8 trebao biti također nije još uvijek poznato. Naime, X4 i X6 su coupe verzije modela na kojima se temelje, no u BMW se navodno rasprava bi li takav pristup bio ispravan i za veliki X8. Druga opcija je da X8 bude produljena i još luksuznija verzija modela X7. Ovo potonje rješenje bi bilo slično onome što Cadillac, Lincoln i Range Rover rade sa standardnim i produljenim verzijama svojih flagship SUV-ova.

Bez obzira kojim od ova dva puta u BMW-u odluče krenuti vjeruje se kako će kupcima biti dostupne samo izvedbe s četiri i pet sjedala, što znači da će naglasak biti na komforu putnika, a to će biti dodatno potvrđeno naprednim infotainment sustavom namijenjenim posebno putnicima na stražnjim sjedalima. O tehničkim karakteristikama i motorizaciji je za sada prerano govoriti, no izgledno je da će BMW kupcima ponuditi plug-in hibridnu te V12 izvedbu.

Podijeli:
1