Bizarna nesreća na Floridi, kamiondžija čudom izbjegao tragediju

Bizarna nesreća na Floridi, kamiondžija čudom izbjegao tragediju

Vozač tegljača s Floride ostao je neozlijeđen kada je, zbog naglog kočenja, teret koji je prevozio silovito proletio kroz njegovu kabinu

Protekloga petka, 21. travnja, u blizini mjesta Tampa u američkoj saveznoj državi Florida, dogodila se bizarna nesreća u kojoj samo čudom nije stradao vozač kamiona. Ovaj je 33-godišnjak upravljao tegljačem po tamošnjoj autocesti, kada je – prema njegovim riječima – nepoznato vozilo s bočne prilazne ceste naglo krenulo i uključilo se u promet ispred njega.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Zbog toga je morao naglo zakočiti i uspio je izbjeći sudar, a policija je kasnije izmjerila trag kočenja od oko 26 metara. No, inercija je učinila svoje, pa je teret utovaren na tegljaču tada skliznuo prema naprijed. Riječ je bila o šest armiranobetonskih stupova, od kojih su dva proletjela izravno kroz kabinu tegljača. Kako je vozač točno izbjegao da ga ovi stupovi zdrobe, nije sasvim jasno, no očito je imao sreće. Naime, svaki od tih stupova teži oko 2,5 tone, pa je pravo čudo kako nisu ozlijedili njega, ali isto tako niti jednog drugog sudionika u prometu na autocesti.

Policija traga za “fantomskim vozilom” koje se ubacilo ispred kamiona i dovelo do ove nezgode. Nisu objavili hoće li istraživati i samog vozača tegljača zbog prijevoza očito nedovoljno dobro osiguranog tereta.

YouTube MP3 - Hotmail
1