Bivši vozač F1 Adrian Sutil razbio rijetki primjerak McLaren Senne

Bivši vozač F1 Adrian Sutil razbio rijetki primjerak McLaren Senne

McLaren Senna LM, načinjen u tek 24 primjerka kao posveta njihovim uspjesima na utrci u Le Mansu 1990-ih godina, našao se u rukama bivšeg F1 vozača, a ovoga vikenda u Monacu završio je u rasvjetnom stupu

Superautomobil iz ograničene serije vrijedan oko 2,25 milijuna dolara, McLaren Senna LM narančaste boje, zaletio se u rasvjetni stup protekloga vikenda u Monacu. Nedugo zatim doznalo se da je za upravljačem u trenutku nesreće bio bivši vozač Formule 1 Adrian Sutil, pa je samim time ova nesreća postala nešto zanimljivija javnosti, a fotografije s mjesta događaja proširile su se društvenim mrežama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prednji dio automobila izgleda potpuno uništen, vjetrobran je razbijen, a Sutil je viđen kako sjedi u blizini razbijenog vozila, pa se čini da nije ozbiljnije ozlijeđen.

McLaren Senna LM proizveden je u ograničenoj seriji od tek 24 komada, a posvećen je uspjesima ove kompanije u utrkama na legendarnoj stazi Le Mans. Tek šest ih je proizvedeno u “papaja narančastoj” boji kakve je bio i ovaj primjerak. U njemu je 4.0-litreni V8 motor s dvostrukim turbo punjačem koji proizvodi gotovo 800 konjskih snaga.

Adrian Sutil, danas 37-godišnjak, u Formuli 1 bio je član ekipa Midlanda (u sezoni 2006.), Spykera (2007.), Force Indije (2008.–2011. te ponovno 2013.), Saubera (2014.) te Williamsa (2015. kao rezervni vozač). U karijeri je osvojio 124 boda, a u statistici su mu prazne rubrike pobjeda, pole positiona, pa čak i pobjedničkih postolja. Može se podičiti tek jednim najbržim krugom utrke, a odnedavno i – jednim razbijenim višemilijunskim primjerkom McLarena.

1