Bentley želi električni model temeljen na Porscheu Mission E

Bentley želi električni model temeljen na Porscheu Mission E

Bentley poput velike većine ostalih premium i luksuznih marki planira u narednom desetljeću elektrificirati svoju ponudu, odnosno svojim kupcima ponuditi više hibridnih i u potpunosti električno pokretanih automobila. Cijelu priču će započeti plug-in hibridna verzija modela Bentayga, no u skoroj budućnosti bi joj se trebala pridružiti električno pokretana i dinamično dizajnirana tzv. kupeovska limuzina.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj model će se navodno temeljiti na porscheovom Mission E, a za razliku od njega kod bentleyeve izvedbe naglasak će više biti na luksuzu i tehnologiji nego na sportskim performansama. Bentleyev šef dizajna Stefan Sielaff je izjavio kako je “uvjeren da Bentley treba povući takav potez” i da je sljedeći korak “elektrifikacija ponude.”

Sukladno tome, smatra Sielaff, promijenit će se i dizajn automobila jer će oblik morati slijediti novu funkciju što će omogućiti stvaranje novog “bentleyevog dizajnerskog jezika.” Uvid u to kako bi novi bentleyev dizajn mogao izgledati nam daje konceptni i električno pokretani model EXP 12 Speed 6e.

Za razliku od spomenute studija koja je predstavljena u cabrio i coupe verzijama produkcijski model će imati četvora vrata i u njega će se moći udobno smjestiti četvero putnika. Bogata i napredna oprema se podrazumijevaju s posebnim naglaskom na infotainmentu.

Podijeli:
1