Bentley – prvi električni model prije 2025.

Bentley – prvi električni model prije 2025.

Bentley je bila prva super luksuzna marka automobila koja se odvažila na proizvodnju crossovera, a čini se kako bi mogla postati i prva koja će u svoju ponudu uvrstiti u potpunosti električno pokretano vozilo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, u razgovoru za Reuters bentleyev šef Adrian Hallmark je rekao kako je upravi prezentirao novi plan razvoja ponude koji uključuje mnoge elemente koji će Bentley učiniti “zelenijim” proizvođačem. Hallmark nije htio ulaziti u konkretnije detalje, no rekao je kako plan uključuje dodatnu elektrifikaciju pogonskih sklopova te nove tehnologije u koje će se morati uložiti u narednim godinama kako bi se zadovoljili određeni ciljevi.

Nadalje, Hallmark je potvrdio kako trenutno traju analize oko projekta razvoja i lansiranja u potpunosti električnog vozila te kako dolazak takvog automobila na tržište možemo očekivati prije 2025. Za sada još uvijek nije odlučeno o kakvom će se točno automobilu raditi, odnosno kojeg će karoserijskog oblika biti, a konačna odluka će biti donijeta unutar godinu dana.

U svakom slučaju taj bi se automobil trebao temeljiti na platformi PPE (Premium Platform Electric) koju razvijaju Porsche i Audi, a prvi modeli temeljni na njoj će se na tržištu pojaviti oko 2021. Uz to za očekivati je kako će električni Bentley morati svojim kupcima ponuditi značajnu autonomiju za jedan električni automobil, odnosno minimalno oko 500 km. Na kraju dodajmo kako je iz Bentley potvrđeno da bi dotični automobil trebao biti opremljen i induktivnim punjačem.

Podijeli:
1