Bentley predstavio Continental GT Convertible

Bentley predstavio Continental GT Convertible

Bentley je upravo predstavio novi Continental GT Convertible, open-top verziju trenutne generacije svog luksuznog gran tourera. Ovaj se model od standardnog razlikuje prvenstveno električno pomičnim platnenim sklopivim krovom koji se može podići, odnosno spustiti za 19 sekundi pri brzinama do 50 km/h. Također, vrijedi reći i da će kupcima biti dostupno sedam različitih boja krova.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, u Bentleyu tvrde kako ovaj novo razvijeni krov nudi odličnu zvučnu izolaciju te da je razina buke unutar putničke kabine na razini prethodne generacije Continentala GT Coupe. Tu je i novi sustav grijanja vrata putnika integriran u prednja sjedala, koji je tiši te sposoban postići višu temperaturu. Kako bi Continental GT Convertible bi prigodan za sve vremenske uvjete opremljen je i sustavima grijanja sjedala, upravljača te naslona za ruke.

Pod poklopcem motora se nalazi poznati 6,0-litreni W12 uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. Snaga ovog pogonskog sklopa je ista kao i u coupeu, odnosno razvija 635 KS te najveći okretni moment od 900 Nm. To je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 3,8 sekundi i najveću brzinu od 333 km/h. Što je gotovo identično coupeu iako je Convertible sa 2.414 kg za 170 kg teži od coupea.

Interijer je većinom prenijet iz coupea, odnosno iste su presvlake, ukrasni elementi, bogata oprema i sl, a nije se mijenjala ni ponuda prostora na stražnjim sjedalima. Prodaja ovog automobila će započeti u prvoj polovici sljedeće godine, a cijena će mu dakako biti nešto viša nego izvedbe Coupe.

Podijeli:
1