Bentley potvrdio proizvodnju konceptnog EXP12 Speed 6e EV

Bentley potvrdio proizvodnju konceptnog EXP12 Speed 6e EV

Bentleyev prvi električni model će ustvari biti produkcijska izvedba konceptnog EXP12 Speed 6e EV koji je predstavljen ranije ove godine na ženevskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema posljednjim saznanjima serijska proizvodnja ovog električnog crossovera bi mogla krenuti tijekom 2019, odnosno električni sportaš je dobio prednost pred razvojem i proizvodnjom manjeg SUV-a, koji bi se u bentleyevoj ponudi smjestio ispod modela Bentayga.

Potvrdio je to bentleyev šef Wolfgang Durheimer koji je u intervjuu britanskom Autocaru rekao da manji SUV više nije u planu te da će se prednost dati automobilu s električnim pogonskim sklopom. Jedan od glavnih razloga za ovaka potez je nešto slabiji start Bentayge koji se trenutno prodaje ispod prvotnih očekivanja.

Za očekivati je da će električni Bentley svoj pogonski sklop i platformu preuzeti od produkcijske izvedbe porscheovog koncepta Mission E. U Bentleyu se nadaju autonomiji od oko 300 do 500 km, a recimo i kako će se raditi o modelu s dva električna motora i pogonom na sva četiri kotača.

Na kraju dodajmo da je iz Bentleya potvrđeno i da će u bliskoj budućnosti lansirati tri plug-in hibridna modela. Točnije, radit će se o već potvrđenoj Bentaygi V6 PHEV, a trebali bi ju slijediti istovrsne verzije modela Continental GT i Flying Spur.

Podijeli:
1