Bentley Flying Spur W12 – luksuz i snaga

Bentley Flying Spur W12 – luksuz i snaga

Bentley posljednju generaciju modela Continental GT Coupe predstavio tijekom 2017, godinu dana kasnije je stigla njegova cabrio izvedba, a sada je ponuda ove modelne obitelji zaokružena predstavljanjem limuzinskog modela sa četvorim vratima. Točnije, Bentley je predstavio novi model Flying Spur koji je namijenjen onima željnima vrhunskog luksuza i visoke snage.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iako novi Flying Spur uvelike dizajnom podsjeća na svog prethodnika iz Bentleya napominju kako je riječ o u potpunosti novom automobilu koji će oduševiti svoje korisnike, bilo da se nalaze za upravljačem ili na stražnjim sjedalima. Dizajn je dakako inspiriranim onim modela Continental GT, no prilagođen je činjenici da ovaj model dolazi s parom stražnjih vratiju koji omogućuje jednostavan pristup stražnjoj klupi. Uz mišićave, no opet elegantne linije valja izdvojiti standardna LED svjetla i 21-colne kotače, a opcijski će biti dostupni i setovi veličine 22 cola.

Recimo i da se po prvi put na ovom modelu bentleyev Flying B kipić može uvući u poklopac motora te da je osvjetljen. Kupcima će biti dostupno 17 boja vanjštine te razne mogućnosti personalizacije vanjskog i unutrašnjeg dizajna ovog automobila kroz razne ukrase i dodatnu opremu. Također, unutrašnjost je moguće presvući sa 15 različitih presvlaka, na izboru stoje i razni elementi od drveta i drugih kvalitetnih materijala.

O bogatoj i naprednoj opremi, posebice infotainmentu i sigurnosnim sustavima nema potrebe ni govoriti. Udobnosti u vožnji će pripomoći automatski prilagodljivi napredni zračni ovjes, a za sigurnost će se brinuti i snažniji kočnički sustav koji dolazi s prednjim diskovima promjera 420 mm.

Treća generacija ovog modela je nešto veća od prethodnika i sada mu je ukupna duljina 5304 mm, a međuosovinski razmak mu je povećan za 130 mm i iznosi 3195 mm. To će prvenstveno osjetiti oni na stražnjim sjedalima s obzirom da se posebno osjeti povećanje prostora za noge otraga. Osjećaju prostora unutar putničke kabine će svakako pripomoći i veliki opcijski panoramski krov s električno pomičnim prednjim dijelom.

Srce ovog automobila čini bi-turbo 6,0-litreni W12 pogonski stroj snage 467 kW, odnosno 635 KS i najvećeg okretnog momenta od 900 Nm. Motor je uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke te automatski prilagodljivim pogonom na sva četiri kotača. Nadalje, ovog je prvi Bentley koji je opremljen i sustavom upravljanja na sva četiri kotača, a boljoj upravljivosti će pripomoći i optimalnija raspodjela mase na osovinama. Sve u svemu, unatoč pozamašnoj masi od 2435 kg novi će Flying Spur do 100 km/h ubrzati za 3,8 sekundi te dosegnuti najveću brzinu od 333 km/h.

Bentley će knjigu narudžbi otvoriti ove jeseni, a prve isporuke se očekuju početkom iduće godine. Cijena za sada nije poznata.

Podijeli:
1