Bentley Continental Supersports: najbrži i najsnažniji do sada

Bentley Continental Supersports: najbrži i najsnažniji do sada

Bentley je predstavio Supersports izvedbu modela Continental, a riječ je o labuđem pjevu trenutne generacije ovog modela te najsnažnijem i najbržem tvorničkom Bentleyu do sada koji još k svemu tome, spaja ono najbolje od ostalih izvedbi u jednu sjajnu coupe i cabrio kombinaciju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakle, Supersports izvedba čini sam vrh Continentalove ponude i to prvenstveno zbog činjenice kako ga pokreće temeljito dorađeni bi-turbo 6,0-litreni W12 snage 710 KS te najvećeg okretnog momenta od 1017 Nm. To je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za svega 3,5 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi 336 km/h. Kabriolet će biti nešto sporiji, odnosno njemu će do stotke trebati 3,9 sekundi, a najveće će mu brzina iznositi 330 km/h.

Nadalje, spomenuti je motor uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem te sustavom pogona na sva četiri kotača. Radi se o sustavu koji će u svom standardnom podešenju snagu i moment isporučivati 40 naprema 60 u korist stražnje osovine, no ta je brojka promjenjiva i ovisi o trenutnoj situaciji na cesti. Također, Supersport je opremljen sustavom raspodjele okretnog momenta iz GT3-R izvedbe Continentala, a tu je i Traction Control sustav s jedinstvenim podešenjem za ovaj model koje bi trebalo osigurati manje uplitanja u vozačeve naredbe.

Izvana Supersports se od ostatka ponude razlikuje novim prednjim i stražnjim branikom s karbonskim spliterom i difuzorom, novim pragovima i završecima ispušnih cijevi, a tu su i 21-colni kotači s gumama dimenzija 275/35 unutar kojih se nalaze carbon-keramički diskovi. Unutrašnjost dolazi s novim presvlakama, jedinstvenim upravljačem i ručicom mjenjača, raznim ukrasima i sl.

Cijena ove izvedbe još nije poznata, a prve isporuke se mogu očekivati do sredine godine. Na kraju dodajmo kako se predstavljanje nove generacije modela Continental GT očekuje do kraja ove godine, vjerojatno na frankfurtskom auto salonu.

YouTube MP3 - Hotmail
1