Bentley Continental Supersports: najbrži i najsnažniji do sada

Bentley Continental Supersports: najbrži i najsnažniji do sada

Bentley je predstavio Supersports izvedbu modela Continental, a riječ je o labuđem pjevu trenutne generacije ovog modela te najsnažnijem i najbržem tvorničkom Bentleyu do sada koji još k svemu tome, spaja ono najbolje od ostalih izvedbi u jednu sjajnu coupe i cabrio kombinaciju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakle, Supersports izvedba čini sam vrh Continentalove ponude i to prvenstveno zbog činjenice kako ga pokreće temeljito dorađeni bi-turbo 6,0-litreni W12 snage 710 KS te najvećeg okretnog momenta od 1017 Nm. To je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za svega 3,5 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi 336 km/h. Kabriolet će biti nešto sporiji, odnosno njemu će do stotke trebati 3,9 sekundi, a najveće će mu brzina iznositi 330 km/h.

Nadalje, spomenuti je motor uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem te sustavom pogona na sva četiri kotača. Radi se o sustavu koji će u svom standardnom podešenju snagu i moment isporučivati 40 naprema 60 u korist stražnje osovine, no ta je brojka promjenjiva i ovisi o trenutnoj situaciji na cesti. Također, Supersport je opremljen sustavom raspodjele okretnog momenta iz GT3-R izvedbe Continentala, a tu je i Traction Control sustav s jedinstvenim podešenjem za ovaj model koje bi trebalo osigurati manje uplitanja u vozačeve naredbe.

Izvana Supersports se od ostatka ponude razlikuje novim prednjim i stražnjim branikom s karbonskim spliterom i difuzorom, novim pragovima i završecima ispušnih cijevi, a tu su i 21-colni kotači s gumama dimenzija 275/35 unutar kojih se nalaze carbon-keramički diskovi. Unutrašnjost dolazi s novim presvlakama, jedinstvenim upravljačem i ručicom mjenjača, raznim ukrasima i sl.

Cijena ove izvedbe još nije poznata, a prve isporuke se mogu očekivati do sredine godine. Na kraju dodajmo kako se predstavljanje nove generacije modela Continental GT očekuje do kraja ove godine, vjerojatno na frankfurtskom auto salonu.

Podijeli:
1