Bentley bi mogao proizvesti EXP 12 Speed 6e

Bentley bi mogao proizvesti EXP 12 Speed 6e

Bentley je u Ženevi predstavio konceptni kabriolet s električnim pogonom koji teško da će osvojiti koju nagradu za svoje ime, no zato bi mogao na natjecanju ljepote ovogodišnjeg ženevskog auto salona.

Podsjetimo, prije otprilike dvije godine Bentley je na istom mjestu predstavio prekrasni coupe EXP 10 Speed 6, a nova studija je njegov cabrio nasljednik koji je, također, nažalost samo konceptni model za kojeg ne postoje planovi za serijsku proizvodnju. Ipak, iz Bentleya poručuju kako će osluškivati reakcije javnosti, a pozitivne reakcije bi ga mogle dovesti do serijske proizvodnje. Slično vrijedi i za spomenuti coupe.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Interijer je luksuzno uređen u tzv. retro-modernom stilu, a ističu se vrhusnki materijali i kvaliteta izrade, kao i bogata oprema u kojoj prednjači infotainment sustav, kamere umjesto bočnih retrovizora i sl. Tehnički podaci za sada nisu u potpunosti poznati, no u ovaj je model ugrađen električni pogonski sklop koji bi trebao omogućiti značajnu autonomiju te sportske performanse, a baterije je moguće puniti i putem sustava indukcijskog punjača.

Podijeli:
1