Bentley bi mogao proizvesti EXP 12 Speed 6e

Bentley bi mogao proizvesti EXP 12 Speed 6e

Bentley je u Ženevi predstavio konceptni kabriolet s električnim pogonom koji teško da će osvojiti koju nagradu za svoje ime, no zato bi mogao na natjecanju ljepote ovogodišnjeg ženevskog auto salona.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, prije otprilike dvije godine Bentley je na istom mjestu predstavio prekrasni coupe EXP 10 Speed 6, a nova studija je njegov cabrio nasljednik koji je, također, nažalost samo konceptni model za kojeg ne postoje planovi za serijsku proizvodnju. Ipak, iz Bentleya poručuju kako će osluškivati reakcije javnosti, a pozitivne reakcije bi ga mogle dovesti do serijske proizvodnje. Slično vrijedi i za spomenuti coupe.

Interijer je luksuzno uređen u tzv. retro-modernom stilu, a ističu se vrhusnki materijali i kvaliteta izrade, kao i bogata oprema u kojoj prednjači infotainment sustav, kamere umjesto bočnih retrovizora i sl. Tehnički podaci za sada nisu u potpunosti poznati, no u ovaj je model ugrađen električni pogonski sklop koji bi trebao omogućiti značajnu autonomiju te sportske performanse, a baterije je moguće puniti i putem sustava indukcijskog punjača.

1