Bentley Bentayga Hibrid – još jedan korak elektrifikacije Grupe VW

Bentley Bentayga Hibrid – još jedan korak elektrifikacije Grupe VW

Da u Grupi Volkswagen ozbiljno i temeljito namjeravaju elektrificirati svoju ponudu već odavno nije tajna, a sada je učinjen još jedan korak u tom smjeru. Naime, u Ženevi je predstavljena plug-in hibridna izvedba bentleyevog modela Bentayga jednostavnog naziva Bentayga Hybrid.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Bentleyu ovaj model nazivaju “prvim svjetskim luksuznim hibridom”, a recimo kako ga pokreće pogonski sklop kojega čine 3,0-litreni turbo V6 uparen s električnim motorom te litij-ionskim baterijama koje će mu omogućiti električnu autonomiju od oko 50 km. Baterije će putem brzog punjača biti moguće napuniti za dva i pol sata, a putem standardne kućne utičnice za oko sedam sati.

Ostali tehnički podaci i performanse za sada nisu poznati. Kako bi se ukupno podigla ekonomičnost ovog automobila njegov pogonski sklop je uparen s navigacijskim sustavom na način da će prema odabranom odredištu i putu kojim će se vozilo kretati čuvati bateriju za upotrebu u gradu, a cilj je što je više moguće iskoristiti prednosti hibridnog pogona.

Što se vanjskog dizajna tiče tu nema velikih novosti s obzirom da su na prvu primjetni tek oznake Hybrid i jedinstveni set naplataka. Unutrašnjost je prošle kroz nešto veće promjene s obzirom da je ovaj model opremljen s novim infotainmentom i instrumentnom pločom, a koji su usklađeni sa činjenicom da je riječ o vozilu s hibridnim pogonskim sklopom.

Prodaja ovog automobila će na pojedinim tržištima započeti u drugoj polovici ove godine.

Podijeli:
1