Automobili Pininfarina objavio nove teasere modela PF0

Automobili Pininfarina objavio nove teasere modela PF0

Slavna talijanska dizajnerska kuća i karoserijska radionica koje je odnedavno u rukama indijske Mahindre postala i punokrvni proizvođač automobila se sprema na skoru premijeru svog prvog vlastitog modela. Riječ je o vozilu pod nazivom PF0 koji će tijekom sljedećeg mjeseca debitirati na kalifornijskoj obali, odnosno na priredbi Monterey Car Week.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je do sada poznato radit će se o tzv. superautomobilu ili hiperautomobilu jedinstvenog dizajna te snažnog električnog pogonskog sklopa. Točnije, u Montereyu će biti predstavljena studija ovog modela, no ona bi navodno trebala biti vrlo bliska konačnom proizvodu, a novi teaseri otkrivaju LED rasvjetu duž prednjeg i stražnjeg kraja vozila, agresivni dizajn nosa vozila, sportski profil, izražene lukove blatobrana, dinamičnu liniju krova koja se elegantno spušta u stražnji kraj i sl.

Raniji izvještaji su govorili o pomalo nevjerojatnim performansama njegovog naprednog pogonskog sklopa na čijem razvoju navodno rade i Rimac Automobili, a dio tehnologije će zasigurno biti posuđen iz mahindrinog programa Formule E. Konkretnije, PF0 bi trebala pokretati četiri električna motora (po jedan za svaki kotač) kombinirane snage oko 2000 KS što će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za manje od 2 sekunde, do 300 za manje od 12 sekundi, a najveća brzina će mu navodno prelaziti 400 km/h. Sve to uz autonomiju od oko 500 km. Pretpostavljamo u nekom umjerenijem načinu vožnje.

Masa vozila će se navodno kretati ispod 2000 kg, a cijena oko 2 milijuna Eura. Za dizajn je zadužen Luca Borgogno koji je jedno vrijeme vodio lamborghinijev studio u Torinu. Produkcijska verzija bi na tržište trebala stići tijekom 2020.

Podijeli:
1