Automobili Pininfarina najavio svoj električni superautomobil

Automobili Pininfarina najavio svoj električni superautomobil

Prije nekoliko dana smo vas izvijestili o nastanku novog proizvođača električnih automobila, a riječ je o Automobili Pininfarina, odnosno proizvođaču koji će biti dio grupe Mahindra poput dizajnerske kuće čije ime nosi. Jedan od najavljenih noviteta je i električno pokretani superautomobil, a sada su objavljeni i prvi teaseri tog vozila čiji se dolazak na tržište očekuje tijekom 2020.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Važnu vijest je i činjenica kako će u razvoju ovog automobila koji trenutno nosi oznaku PF0 navodno sudjelovati i hrvatski Rimac Automobili. Dakle, pininfarinin dizajn i rimčev električni pogon potpomognut mahindrinim novcem. Dakako, za sada konkretniji detalji nisu poznati, odnosno službeno potvrđeni, a treba reći kako će dio tehnologije zasigurno biti posuđen i iz mahindrinog programa Formule E.

Dva priložena teasera nam daju donekle uvid u to kako bi ovaj automobil trebao izgledati, no glasine o tehničkim specifikacijama su još zanimljivije. Naime, ovaj automobil bi trebalo pokretati četiri električna motora kombinirane snage od oko 2000 KS. Svaki motor bi bio zadužen za pokretanje jednog kotača pa bi i pogon dio na sva četiri kotača.

Masa vozila će se navodno kretati ispod 2000 kg, a autonomija će mu iznositi do 500 km. Pretpostavljamo u nekom umjerenijem načinu vožnje. Kapacitet baterija za sada nije poznato, no one bi trebale biti smještene u tzv. središnji tunel vozila. Za ubrzanje do 100 km/h će biti potrebno manje od 2 sekunde, do 300 za manje od 12 sekundi, a najveća brzina će navodno prelaziti 400 km/h.

Cijena ovog automobila će se kretati oko 2 milijuna Eura, a nadamo se kako ćemo o njemu uskoro doznati više.

Podijeli:
1