Aurus Senat – rasprodana ruska limuzina stiže u Ženevu

Aurus Senat – rasprodana ruska limuzina stiže u Ženevu

Ruski Aurus Motors tvrdi kako je rasprodao cijelu proizvodnu seriju svog modela Senat za sljedeću i 2020. godinu. Tako će potencijalni novi kupci ovog ruskog Rolls-Roycea do njega moći doći tek 2021.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kao što se vjerojatno pretpostavili proizvodne brojke ovog vozila nisu velike. Dapače, tijekom sljedeće godine će biti proizvedeno svega oko 120 primjeraka, a u 2020. se očekuje rast proizvodnje, no i tada se može raditi o najviše dvjestotinjak vozila.

Otprilike polovica ukupne proizvodnje će otići glavnom kupcu, odnosno ruskoj državi tj. Federalnoj službi za zaštitu (FSO) koja je zadužena za sigurnost visokih državnih službenika. Također, Aurus Senat će se koristiti i kao službeno vozilo ruske vlade, parlamenta i sl.

Razlog zašto ovo pišemo je taj što se u Aurus Motorsu žele okrenuti i privatnim kupcima. Stoga najavljuju svoju europsku premijeru na sljedećem ženevskom auto salonu u ožujku 2019. Tada namjeravaju otvoriti knjigu narudžbi za privatne kupce, a cijena za model Senat kreće oko 150.000 Dolara.

Obje verzije ovog automobila, standardna i produžena, se temeljen na UNP platformi koju je razvio ruski NAMI (Središnji istraživački institut za vozila i pogonske sklopove). Pokreće ih 4,4-litreni V8 snage 600 KS koji je uparen s 9-stupanjskim automatskim mjenjačem. Standardni Senat je dugačak 5,63 m, a produljena verzija 6,62 m. Ovisno o izvedbi masa ovog automobila se kreće između 2700 i 6200 kg koliko teži blindirana verzija produljenog Senata.

YouTube MP3 - Hotmail
1