Audijevi budući noviteti će se značajnije vizualno razlikovati

Audijevi budući noviteti će se značajnije vizualno razlikovati

Audijevi modeli koji su na tržište stigli posljednjih godina su u velikoj mjeri nalik jedan drugom. Više no zadovoljavajući prodajni rezultati su audijevom vodstvu i dizajnerima dali za pravo, no sve su glasniji kritičari koji zahtijevaju veće razlikovanje između pojedinih modela, od kojih su neki gotovo identični jedni drugima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz Audija sada stiže vijest kako će se u narednom razdoblju poraditi na tome da se sljedeći noviteti značajnije međusobno razlikuju. Audijev šef Rupert Stadler je izjavio kako je trenutna filozofija dizajna, koja je donijela elike međusobne sličnosti među modelima, “imala za cilj povećati prepoznatljivost marke na novim tržištima u razvoju poput Kine.”

Sada kada je to ostvareno Audi je slobodan promijeniti svoju politiku glede dizajna te vodstvo iz Ingolstadta namjerava u budućnosti učiniti svaki model jedinstvenim kada je riječ o vanjskom dizajnu. Potvrdio je to i audijev šef dizajna Marc Lichte koji je rekao kako bi veća sloboda pri dizajniranju svakog pojedinog modela potrebna te da bi trebala rezultirati ljepšim i privlačnijim vozilima.

Također, Lichte smatra da će se na ovaj način povećati privlačnost automobila kroz njihov životni vijek od najmanje šest godina, a to je pak jedan od glavnih dizajnerskih problema u današnjem svijetu gdje kupci uvijek žele nešto novo. U konačnici Lichte velike mogućnosti vidi u dolasku električnih pogona koji će proizvođačima, odnosno dizajnerima otvoriti nove mogućnosti.

Podijeli:
1