Audijeva ženevska RS ofenziva

Audijeva ženevska RS ofenziva

Čini se kako Audi sprema pravu malu crossover RS ofenzivu na ovogodišnjem ženevskom salonu. Naime, nakon što se tijekom prošlog tjedna proširila vijest kako će sljedećeg mjeseca biti predstavljena RS izvedba modela Q5, sada stiže informacija da će u Ženevi premijeru imati i novi konceptni RS model.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, navodno će se raditi o studijskom RS Q8 koji će se temeljiti na nedavno u Detroitu predstavljenom konceptnom hibridu Q8 (na slici). Autocar javlja kako će ženevska studija u osnovi najaviti skoru produkcijsku performance izvedbu ovog automobila. Podsjetimo se, trenutno je kupcima dostupan samo RS Q3, no ponuda u ovom segmentu će uskoro svakako osjetno narasti.

Vjeruje se da će veliki crossover coupe pokretati 4,0-litreni V8 bi-turbo čija bi se snaga kretala iznad 600 KS, a koji će biti uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača. Spomenuti izvor nadalje navodi, pozivajući se na insajdere, i da će ovaj automobil do 100 km/h stizati za osjetno manje od 5 sekundi, a najveća će mu se brzina kretati oko 300 km/h.

Naravno, RS verzija će se od prvog koncepta razlikovati i osjetno agresivnijim stylingom, raznim performance doradama, ukrasima i sličnim detaljima. S obzirom da se produkcijski Q8 na tržištu očekuje 2018. za očekivati je da će RS izvedba stići do 2019, odnosno 2020.

YouTube MP3 - Hotmail
1