Audijev električni kompaktni crossover stiže 2020.

Audijev električni kompaktni crossover stiže 2020.

Audi je nedavno svoju ponudu proširio s električno pokretanim SUV/crossoverom E-Tron, a sada već stiže najava kako će do 2020. na tržište stići još jedan crossover s električnim pogonskim sklopom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, britanski Autocar javlja, pozivajući se na insajderske izvore, da će dotični novi model biti najavljen studijom koja će premijeru imati tijekom sljedeće godine. Produkcijski će model vanjskim dimenzijama biti nešto veći od Q2 te nešto manju od Q3.

Za razliku od svog većeg brata E-Trona (na slici) koji za osnovu koristi platformu MLB, novi će se crossover temeljiti na platformi MEB. Podsjetimo, radi se o modularnoj platformi Grupe VW koja će biti osnova za veliku broj električnih automobila većine marki u vlasništvu ovog njemačkog diva.

S obzirom na platformu za očekivati je da će novi električni crossover imati vrlo kompetitivnu cijenu za jedan električno pokretani Audi. Točnije, Autocar tvrdi kako će mu se cijena kretati oko 35.000 Eura. Nikakvi tehnički detalji za sada nisu poznati, a znamo samo da bi trebao imati nešto dinamičniji i slobodniji dizajn.

Podijeli:
1