Audi u Ženevi predstavlja najavni električni koncept i četiri plug-in hibrida

Audi u Ženevi predstavlja najavni električni koncept i četiri plug-in hibrida

Iz Ingolstada je stigla potvrda kako će Audi na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti nekoliko vrlo važnih noviteta. Prije svega tu je novi konceptni e-tron, odnosno najavni koncept novog električnog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz Audija ovaj automobil najavljuju kao “premium kompaktni SUV.” Raniji izvještaji su govorili o automobilu dimenzijama sličnima onima modela Q3, a osnovu će mu dakako činiti platforma MEB. Taj će izbor omogućiti osjetno nižu cijenu od E-Trona (na slici) te ugradnju pogona na prednje kao i na sva četiri kotača.

Ženevska studija se navodno neće značajno ni tehnički ni vizualno razlikovati od konačnog serijskog modela pa će nam dati odličan uvid u ono što nas čeka 2020. Tada bi naime serijski model trebao stići na tržište, a možemo očekivati nekoliko izvedbi s baterijama različitog kapaciteta i autonomije između 320 i 550 km.

Uz ovu studiju, Audi će u Ženevi predstaviti i četiri plug-in hibridna modela. Navodno će biti riječ o plug-in hibridnoj izvedbi modela Q5, A7 i A8 te još jednog automobila.

Podijeli:
1