Audi u Detroitu predstavlja konceptni Q8

Audi u Detroitu predstavlja konceptni Q8

Audi je objavio teaser svog novog najavnog koncepta. Riječ je o modelu koji će biti izravna najava novog modela u ponudi obitelji Q i to modela koji će zasjesti na sam vrh popularne audijeve SUV modelne palete, odnosno o modelu Q8.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakle, radit će se o vozilu koje će zajedno s A8 biti predvodnik ingolstadtske ponude, a audijev dizajner Marc Lichte ga opisuje kao “kombinaciju između klasičnog SUV-a i tzv. Sport Coupea”, odnosno o karoserijskom obliku sličnom onom BMW-ovog X6 i drugih istovjetnih modela. Ipak, vjeruje se kako će Q8 dimenzijama biti veći i luksuzniji od spomenutog Bavarca te možda ciljati na porscheov Cayenne i bentleyevu Bentaygu s kojom, uostalom, dijeli i MLB Evo platformu, koja će pak biti osnova i za novi Q7 te spomenuti A8.

Za sada nije poznato koji će pogonski sklop biti ugrađen u konceptni Q8, no za očekivati je kako će se raditi ili o električnom ili hibridnom pogonskom sklopu. Što se pak konačnog produkcijskog modela tiče, njega će pokretati sljedeća generacija benzinskih i dizelskih V6 te V8 turbo motora. Također, mogu se očekivati izvedbe SQ8 i RS Q8 snage od oko 435 te 600 KS, ali i električni E-tron.

Za sada ne znamo točno kada se produkcijski Q8 može očekivati na tržištu, vjerojatno oko 2019, no znamo kako će Q8 Audiju poslužiti kao pozornica za predstavljanje novog dizajnerskog izričaja. Sam Lichte je također rekao kako je ingolstadtskim modelima potrebna veća vizualna diferencijacija pa se ubuduće mogu očekivati veće razlike u izgledu od modela do modela.

Više bi trebali znati nakon skorašnje detroitske premijere.

YouTube MP3 - Hotmail
1