Audi TT neće dobiti izravnog nasljednika, ali sprema se zamjena

Audi TT neće dobiti izravnog nasljednika, ali sprema se zamjena

Audi TT je vremenom stekao mnogo poklonika, posebno među onima koji prvenstveno cijene sportski nastrojene automobile. No, situacija na tržištu je takva da su crossoveri i SUV-ovi neprikosnoveni, a da prodaja sportskih coupea opada iz godine u godinu. Tako je i ponuda audijevih SUV/crossovera svake godine sve bogatija, a TT-u se ne piše dobro.

Naime, u svom posljednjem intervjuu audijev glavni izvršni direktor Bram Schot je ustvari gotovo pa potvrdio kako TT neće dobiti nasljednika. Schot je upitan o nasljedniku modela TT rekao da mu “jako teško pada takvo pitanje” i da u pripremi postoji “nekoliko stvari koje bi mogle zamijeniti TT”, iako “ne nužno izravno.”

Što će to točno zamijeniti Audi TT za sada nije poznato. Jedan od kandidata je coupe sa četvorim vratima poput studije TT Sportback koji je predstavljen na pariškom auto salonu 2014. Ako ste zainteresirani za kupnju TT-a još uvijek imate dosta vremena. Naime, trenutna generacije će na tržištu ostati do 2022, a o zamjeni ćemo nešto više doznati kasnije.

Podijeli:
1