Audi SQ3 stiže sljedeće godine s preko 300 KS

Audi SQ3 stiže sljedeće godine s preko 300 KS

Nova performance izvedba popularnog audijevog crossovera će na tržište stići tijekom sljedeće godine, a cestovna testiranja ovog vozila su već u punom jeku pa su u javnost dospjele i prve konkretnije informacije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

SQ3 će se od standardne verzije razlikovati agresivnijim aero paketom, novom maskom, posebnom ponudom naplataka, raznim ukrasnim elementima i sl. Također, ovaj će model dobiti nešto tvrđi ovjes, a kroz određene dorade će proći upravljački sustav i kočnice, dok će se za zvučnu kulisu pobrinuti novi sportski ispuh s dva para ispušnih cijevi.

Unutrašnjost bi se uvelike trebala nasloniti na onu standardnog modela, no s određenim unaprjeđenjima i ukrasima koji će putnicima jasno dati do znanja da se ne nalaze u “običnom” Q3. Najviše vrijedi istaknuti novi upravljač, instrumentu ploču te unaprijeđeni infotainment, kao i bogatu sigurnosnu opremu.

Pod poklopcem motora bi se trebao nalaziti 2,0-litreni 4-cilindrični pogonski stroj snage oko 310 KS te najvećeg okretnog momenta od oko 400 Nm. Ovaj bi motor trebao biti uparen sa 7-stupanjskim S-tronic mjenjačem te quattro sustavom pogona na sva četiri kotača. To bi trebalo biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za oko 5 sekundi, dok će mu najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Kakve god konačne performanse bile novi Q3 bi općenito trebao ponuditi kvalitetnija vozna svojstva od svog prethodnika jer će se umjesto na staroj PQ35 temeljiti na novoj platformi MQB. Dolazak 5-cilindrične RS izvedbe snage oko 400 KS se može očekivati nešto kasnije u životnom vijeku ovog automobila.

Proizvodnja novog Q3 će započeti u drugoj polovini ove godine, a dolazak na tržite se očekuje do kraja 2018. SQ3 će kupcima postati dostupan do kraja 2019.

Podijeli:
1