Audi SQ2 – mini SUV velike snage

Audi SQ2 – mini SUV velike snage

Audi je u Parizu predstavio svoj novi performance SUV. Točnije, radi se o S izvedbi modela Q2 koji je preuzeo motorizaciju iz modela S3, a još se može pohvaliti sportskim ovjesom, kao i raznim sportskim doradama vanjštine i interijera.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Srce SQ2 čini 2,-litreni 4-cilindrični turbo benzinski pogonski stroj snage 300 KS te najvećeg okretnog momenta od 400 Nm koji je dostupan između 2000 i 5200 o/min. Zahvaljujući 7-tupanjskom S tronic automatskom mjenjaču s dvije spojke te standardnom quattro sustavu pogona na sva četiri kotača ovaj će model do 100 km/h ubrzati za 4,8 sekundi. Najveća brzina mu je elektronički ograničena na 250 km/h.

Sportski je ovjes odgovoran za spuštanje podnice za 20 mm, a omogućit će automobilu veću stabilnost i agilniju vožnju. Isto vrijedi i za progresivni sportski upravljač, a recimo da je quattro sustav pogona sposoban isporučiti do 100% okretnog momenta na stražnje kotače u milisekundama. Ovaj je model opremljen i Audi Drive Select sustavom koji nudi pet različitih podešenja rada upravljača, ovjesa, prijenosa i drugih sustava.

SQ2 je prepoznatljiv u odnosu na ostatak ponude zahvaljujući novom agresivnijem prednjem braniku, novim završecima ispuha, posebnoj masci motora, novom aero paketu, krovnom spojleru i sl. Kupcima na izboru stoji deset setova naplataka veličine između 18 i 19 cola, kao i deset boja vanjštine.

Nadalje, SQ2 je bolje opremljen od standardne ponude modela Q2. Tako standardnu opremu čine LED prednja i stražnja svjetla, sportska sjedala s kožnim presvlakama, središnji naslon za ruke, automatska klima, višefunkcijski sportski upravljač i sl, dok je 12,3-inčna digitalna instrumentna ploča dio opcijske opreme.

Prve isporuke ovog automobila se očekuju početkom iduće godine.

Podijeli:
1