Audi sprema još manji crossover – Q1?

Audi sprema još manji crossover – Q1?

Ako sto pomislili da je Audi iscrpio sve mogućnosti širenja svoje ponude iz linije Q čini se kako tome ipak nije tako. Tu ne mislimo na već potvrđene novitete kao što su Q8, koji će biti predstavljen ovog ljeta, i Q4 koji stiže 2019, već ne navodni skori dolazak novog ulaznog modela – Q1.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Drugim riječima, izvori javljaju da Q2 (na slici) neće dugo ostati najmanji modelu u ponudi linije Q, već da će mu se do 2021. pridružiti još manji Q1. Dakle svojevrsna crossover izvedba sljedeće generacije modela A1, čiji se dolazak na tržište očekuje najkasnije iduće godine.

Službenih potvrda za Q1 za sada nema, no s obzirom na popularnost crossovera i SUV-ova izgledno je da će Audi nastaviti sa širenjem te vrste svoje ponude. Audijev šef prodaje i marketinga je izjavio da se “ne treba čuditi ako se Q1 pojavi na tržištu za dvije ili tri godine” te da će Audi “svakako znati brzo reagirati na tržište.”

Drugim riječima, šanse za Q1 su dobre, posebno ako tržište za njim iskaže interes. Nadalje, ovaj će se potencijalni model temeljiti na platformi MQB i imat će petora vrata. Također, s modelom A1 će dijeliti motorizaciju i većinu drugih dijelova.

Na kraju dodajmo kako će Audi, pored ranije spomenutih noviteta, uskoro lansirati i E-Tron SUV koji formalno neće pripadati liniji Q, a uskoro se očekuje i novi Q3.

YouTube MP3 - Hotmail
1