Audi sprema električnu izvedbu produženog Q2

Audi sprema električnu izvedbu produženog Q2

Audi će tijekom ove godina lansirati produljenu izvedbu modela Q2, odnosno verziju s produženim međuosovinskim razmakom. Ovaj će model nositi oznaku Q2 L te je prvenstveno osmišljen za kinesko tržište i za sada nema informacija kako bi se taj model mogao prodavati na drugim svjetskim tržištima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Pojedini izvori su izvijestili da u Audiju žele tržištu ponuditi električnu verziju ovog automobila odnosno Q2 L E-Tron. Naziv dakako još uvijek nije potvrđen, a nagađa se kako bi taj model mogao biti dostupan i na drugim svjetskim tržištima, poput onog europskog. U pravilu produljene izvedbe iz Kine ne stižu do drugih dijelova svijeta, no ovdje bi presudnu ulogu u tom potezu navodno mogao odigrati električni pogon.

Isti izvori kažu i da bi ova električna verzija trebala svojim putnicima ponuditi autonomiju od 500 km, no taj se podatak čini poprilično optimističnim. Ostali podaci za sada nisu poznati isto kao što nije poznato hoće li ovaj model biti dostupan samo s pogonom na prednje ili na sva četiri kotača.

Električna verzija modela Q2 L ne bi trebala na tržišta stići prije 2020.

Podijeli:
1