Audi službeno najavio premijeru novog A6

Audi službeno najavio premijeru novog A6

Prije nekoliko dana samo vas izvijestili o tome kako bi Audi vjerojatno tijekom sljedeće godine trebao lansirati novu generaciju modela A6, a sada je stigla i službena potvrda tih informacija. Naime, Audi je objavio video teaser u kojem je potvrđena premijera tijekom 2018.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Radi se naime o prvom teaseru u kojem proizvođač iz Ingolstadta ne otkriva ništa drugo, a sudeći prema recentnijim najavnim kampanjama i ova bi mogla biti duža te informacije otkrivati na kapaljku. Drugim riječima, pred nama je vjerojatno cijela serija teasera putem kojih ćemo saznavati pojedine detalje o ovom novitetu.

Ako je vjerovati ranijim najavama novi A6 će službenu premijeru imati na ženevskom auto salonu u ožujku sljedeće godine. Vizualno sljedeća generacija modela A6 će se uvelike osloniti na novi A8, a osjetan će biti utjecaj i novog A7. Kupcima će prvo biti dostupna limuzina, a kasnije će stići karavanski model koji će dobiti i Allroad verziju.

Koliko je do sada poznato ovaj će se automobil temeljiti na MLB Evo platformi te će biti lakši od svog prethodnika, a ovisno o tržištu pokretat će ga nekoliko 4 i 6-cilindričnih turbo benzinskih i dizelskih motora. Izgledno je kako će ponuda u konačnici uključivati i hibridnu izvedbu. Vrh ponude će činiti verzija RS6 koju bi navodno trebao pokretati 4.0 bi-turbo V8 plug-in hibridni pogonski sklop preuzet iz Panamere Turbo S E-Hybrid snage 680 KS i najvećeg okretnog momenta od 800 Nm.

Novi A6 će biti opremljen audijevim sustavom autonomnog upravljanja Traffic Jam Pilot, daljinskog parkiranja i sl, a općenito se može očekivati bogata sigurnosna i infotainment oprema.

Podijeli:
1