Audi skoro učinio A4 jeftinijim ?

Audi skoro učinio A4 jeftinijim ?

Audi je ranije ove godine osvježio trenutnu generaciju modela A4, a već pristižu informacije o njenom nasljedniku. Prema navodima Automobile Magazina, razvoj novog modela teče pod oznakom B10 i očekuje se kako će na tržište stići tijekom 2022, odnosno 2023.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Spomenuti izvor navodi kako su u Audiju razmišljali o tome da sljedeći A4 prebace na platformu MQB, koja je osnova Golfu i raznim drugim kompaktnim modelima unutar Grupe Volkswagen. Razlog za razmatranje takve ideje je navodno želja za smanjenjem troškova razvoja u cilju daljnje financijske konsolidacije nakon skupe afere Dieselgate.

Automobile Magazine tvrdi, pozivajući se na insajdere, kako bi prebacivanje ovog modela na platformu MQB uštedio proizvođaču preko 900 milijuna eura. Unatoč tome vodeći ljudi koji rade na razvoju ovog automobila su se borili za ostanak na platformi MLB. I to je ideja koja je na kraju pobijedila. Insajderi javljaju kako je to omogućilo kvalitetnija konstrukcijska rješenja i puno ljepši dizajn vanjštine.

Drugim riječima, možemo zaključiti da je Audi odlučio uštedjeti na drugim mjestima. Ljubiteljima A4 će to biti dobra vijest. Navodno će novi A4, prema predloženim rješenjima, izgledati kao “skraćena i dinamičnija izvedba modela A6”, a vozna svojstva će biti kvalitetnija. Bi li prebacivanje na MQB rezultiralo smanjenjem cijene novog automobila možemo samo nagađati.

Za sada nema drugih konkretnijih informacija o sljedećem A4, no nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1