Audi s mini-serijom najavljuje Q8

Audi s mini-serijom najavljuje Q8

Audi će posljednju fazu najavne kampanje za svog novi SUV, odnosno model Q8 odraditi putem petodijelne serije, čija je prva epizoda objavljena jučer pod naslovom Unleash the tough, a njena najava kaže: “Trebala je to biti romantična večer, no sve je ispalo u potpunosti drugačije.” Uskoro će uslijedit će još četiri nastavka: Unleash the brave, Unleash the gentleman, Unleash the hero i Unleash your character. Ova potonja bi trebala biti objavljene pred samu premijeru modela Q8 koja će se održati na Audi China Brand Summit u Shenzhenu 5. lipnja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

O samom vozilu kojeg u Audiju nazivaju “najuzbudljivijim audijevom SUV-om ” nismo saznali ništa novog, odnosno jedini zanimljivi detalje je bila narančasta boja koja je podsjetila na najavni koncept Q8 Sport predstavljen u ožujku prošle godine. S obzirom kako je inače riječ o boji prvenstveno namijenjenoj sportskim izvedbama moguće je da će Q8 od samog starta biti dostupan u izvedbi koju je pripremio Audi Sport. Na RS verziju bi svakako trebali pričekati još neko vrijeme.

Ukratko, Q8 bi trebao biti dizajnom dinamičnija i elegantnija izvedbi modela Q7 na kojem će se i temeljiti. Drugim riječima, preuzet će njegovu platformu i više-manje cijelu motorizaciju, većinu interijera i opreme. Pored benzinskih i dizelskih turbo motora, ovaj će model pokretati i barem jedna plug-in hibridna verzija. Proizvodnja ovog automobila će vjerojatno biti povjerena tvornicu u Bratislavi, gdje se proizvodi i Q7, a prodaja bi trebala početi već u prvoj polovici sljedeće godine.

Ostale epizode će biti objavljene na Audi MediaTV kanalu, a prvu epizodu možete pogledati u nastavku.

Podijeli:
1