Audi RS7 Sportback – do stotke za samo 3,6 sekundi

Audi RS7 Sportback – do stotke za samo 3,6 sekundi

Audi je u Frankfurtu predstavio novi RS7 Sportback, odnosno najbližeg srodnika modelu RS6 Avant. Tako će ovaj novitet pokretati audijev poznati 4,0-litreni bi-turbo V8 snage 600 KS te najvećeg okretnog momenta od 800 Nm. Uz 8-stupanjski automatski mjenjač te sustavom pogona na sva četiri kotača ovaj će automobil do 100 km/h ubrzati za 3,6 sekundi i s lakoćom dosegnuti elektronički ograničenu brzinu od 250 km/h.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Oni željni više brzine će moći odabrati Dynamic paket koji podiže ograničenje na 280 km/h, a uz Dynamic plus brzina raste na 305 km/h.

Spomenuti stalni pogon na sva četiri kotača sa standardnom raspodjelom momenta 40 naprema 60 u korist stražnje osovine. Nadalje, pogon može usmjeriti do 70% momenta na prednju osovinu, odnosno do 85% na stražnju osovinu. Za dodatno unaprjeđenje voznih svojstava kupci mogu odabrati sustav upravljanja na sva četiri kotača.

RS7 Sportback dolazi sa standardnim prilagodljivim zračnim ovjesom. U standardnom podešenju RS7 je 20 mm niži od A7 sportbacka. Pri brzinama većima od 120 km/h podnica će se spustiti za dodatnih 10 mm. Vozač može odlučiti i podići podnicu u slučaju potrebe i to za 20 mm.

Za zaustavljanje će se brinuti snažne kočnice s diskovima promjera 420 mm sprijeda i 370 mm otraga. Također, dostupni će biti i carbon-keramički diskovi promjera 440 mm sprijeda. Spomenimo i 48-voltni sustav s regenerativnim kočenjem, a ekonomičnosti će pripomoći i sustav deaktivacije cilindara (2, 3, 5 i 8. cilindar) pri manjim opterećenjima.

U unutrašnjosti RS7 Sportback je više-manje isti kao i ostatak obitelji A7, no dolazi sa sportskim sjedalima, sportskim upravljačem s ručicama za izmjenu stupnjeva prijenosa, posebnim RS prikazom na digitalnoj instrumentnoj ploči i raznim ukrasnim elementima.

Prodaja ovog automobila će na europskim tržištima započeti do kraja godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1