Audi RS5 Coupe – snažniji i brži od Panamere 4S

Audi RS5 Coupe – snažniji i brži od Panamere 4S

Audi je upravo predstavio RS izvedbu modela A5 Coupe. Riječ je o lakšem, ljepšem i puno bržem modelu od prethodnika, a u Ingolstadtu ga opisuju kao GT među RS modelima Audi Sporta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj model pokreće 2,9-litreni bi-turbo V6 motor koji se nalazi u porscheovoj Panameri 4S, no u RS5 snaga mu je veća i iznosi 331 kW, odnosno 450 KS. Ono što je još značajnije najveći okretni moment mu iznosi 600 Nm, što je 170 Nm više od prethodnika. Zahvaljujući tome i činjenici da teži 60 kg manje novi RS5 Coupe će do 100 km/h ubrzati za svega 3,9 sekundi, dok će mu najveća brzina biti ograničena na 250, odnosno s opcijskim Dynamic paketom na 280 km/h.

Nadalje, tu je i 8-stupanjski automatski mjenjač te Quattro pogon na sva četiri kotača s raspodjelom momenta 40 naprema 60 u korist stražnje osovine, a u opcijskoj će opremi biti dostupan i stražnji diferencijal s blokadom proklizavanja. Voznim sposobnostima će svakako pripomoći i u potpunosti dorađeni ovjes, sustav Dynamic Ride Control, keramičke kočnice i novi upravljački sustav, kao i opcijske Martix LED svjetla, novi aero paket i sl.

Unutrašnjost je ukratko rečeno baš ono što kupci sportskih automobila žele vidjeti u svojim limenim ljubimcima. Među mnogim detaljima valja izdvojiti RS sportska sjedala i sportski upravljač, Nappa presvlake, RS prikaz u audijevom Virtualnom kokpitu i sl, a tu su i razni ukrasni elementi. Recimo i da će se ovaj model od standardnih verzija razlikovati novim završetkom ispušnih cijevi, jedinstvenim 19-colnim i opcijskim 20-colnim naplacima.

Audi će knjigu narudžbi otvoriti u svibnju, a isporuke na europskim tržištima će krenuti tijekom ljeta. Cijena u Njemačkoj kreće od 80.900 Eura.

YouTube MP3 - Hotmail
1