Hotmail, gmail log in, fb log in'

Audi RS4 Avant, RS5 Coupe / Sportback – posljednje informacije

Audi RS4 Avant, RS5 Coupe / Sportback – posljednje informacije

Audi Sport će uskoro lansirati modele RS4 Avant te RS5 u Coupe i Sportback izvedbama, a Internetom su počele kružiti prve konkretnije tehničke informacije o ovim modelima koje je navodno s medijima podijelio “netko tko je prisustvovao zastupničkoj prezentaciji u Norveškoj”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako saznajemo da će ove modele pokretati 2,9-litreni bi-turbo TFSI V6 iz porscheove Panamere 4S. No, dok spomenuti pogonski stroj u Panameri razvija snagu od 324 kW, odnosno 441 KS te najveći okretni moment od 550 Nm, u audijevim će RS modelima isti navodno razvijati 335 kW, odnosno 456 KS i najveći okretni moment od 600 Nm. To bi trebalo biti dovoljno da audijevi modeli ubrzaju do 100 km/h za manje od 4 sekunde, dok bi im najveća brzina trebala biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Kupci koji će biti spremni potrošiti nešto više novca, moći će kupiti ove modele s opcijskim paketom u kojem će ograničenje najveće brzine biti podignuto na 280 km/h.

Iz istog izvora saznajemo i kako će proizvodnja modela RS4 Avant krenuti u prosincu ove godine, a RS5 Coupe već u lipnju. RS5 Sportback će na tržišta stići poslije ova dva modela, dakle tijekom 2018. Premijera RS5 Coupe se očekuje u Ženevi, RS4 Avant stiže u Frankfurtu, a RS5 Sportback će javnosti biti predstavljen vjerojatno tek iduće godine.

1