Audi RS Q5 s motorom iz RS5 Coupea

Audi RS Q5 s motorom iz RS5 Coupea

Već neko vrijeme stižu razne glasine i informacije o potencijalnoj high-performance izvedbi modela Q5, a sada se čini kako je ovaj automobil dobio zeleno svjetlo za razvoj i u konačnici proizvodnju. Konkretnije, radi se o vozilu s kojim bi Audi popunio prostor između RS Q3 te očekivanog RS Q8, a koji bi bio izravna konkurencija Mercedes-AMG-u GLC 43, porscheovom Macanu Turbo i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, Auto Express javlja, pozivajući se na insajdere, da će RS Q5 koristiti motor iz posljednjeg RS5 Coupea, a radi se o 2,9-litrenom TFSI bi-turbo V6 pogonskom sklopu razvijenom u suradnji s Porscheom. Očekuje se da će razvijati istu snagu od 450 KS te najveći okretni moment od 600 Nm. To bi trebalo biti dovoljno da ovaj SUV do 100 km/h ubrza za manje od 5 sekundi, dok će mu najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h, odnosno 280 km/h u opcijskom paketu.

S vizualne strane mogu se očekivati standardna unaprjeđenja aero paketa, posebni naplaci i razni ukrasi, dok bi unutrašnjost dobila nove presvlake, sportska sjedala, prošireni popis opreme, razne ukrasne elemente i sl.

Kada bi točno ovaj model trebao biti predstavljen za sada nije poznato, no spomenuti izvor tvrdi kako na njega nećemo još dugo čekati. Možda će se premijera održati već u Frankfurtu.

YouTube MP3 - Hotmail
1