Audi RS modeli ubuduće i samo sa stražnjim pogonom

Audi RS modeli ubuduće i samo sa stražnjim pogonom

Zaštitni znak audijevih performance modela je quattro sustav pogona na sva četiri kotača, no čini se kako to neće smetati da se zadovolje zahtjevi dobrog dijela kupaca koji bi htjeli sportski automobil iz Ingolstadta s pogonom na samo na stražnje kotače.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, Stephan Winkelmann je u svom posljednjem intervjuu AutoExpressu rekao da je jedan od razloga promjene imena Quattro GmbH u Audi Sport bila i činjenica da bi naziv Quattro mogao navesti na krivi zaključak jer postoji mogućnost da se u budućnosti kupcima ponude modeli i s pogonom na stražnje kotače.

Ukoliko se to uistinu dogodi Audi će dakako i dalje u ponudi imati modele s pogonom na sva četiri kotača. Winkelmann nije dalje htio ulaziti u detalje i eventualne planove, no jasno je da bi Audi prije svega za modele s pogonom na stražnje kotače morao riješiti i razna tehnička pitanja, prvenstveno razviti platformu koja će podržavati upotrebu takvog sustava.

Na kraju dodajmo da bi Audi Sport u sljedeće dvije godine svoju ponudu trebao osvježiti i obogatiti s čak osam novih modela.

YouTube MP3 - Hotmail
1