Audi razvija električni Q3 temeljen na e-Golfu

Audi razvija električni Q3 temeljen na e-Golfu

Prema posljednjim saznanjima u Audiju rade na razvoju električne izvedbe sljedeće generacije modela Q3 koji će svoju osnovu dijeliti s volkswagenovim e-Golfom. Također, u ponudi bi se trebala naći i plug-in hibridna verzija koju će pokretati manji turbo benzinac obujma do najviše 1,4 litre, uparen s električnim motorom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prvi primjerci novog Q3 bi se na tržištu trebali pojaviti najkasnije tijekom sljedeće godine, a električni i hibridni modeli će stići nešto kasnije. Razvoj električnog modela je navodno u vrlo ranim fazama, no iskustva i tehnologija e-Golfa će omogućiti ubrzani napredak tog projekta.

Glavnu razliku u odnosu na spomenutog Golfa će predstavljati baterije većeg kapaciteta koje bi trebale povećati autonomiju ovog vozila na minimalno 400 do 500 km.

Općenito, novi Q3 će se temeljiti na platformi MQB što će rezultirati nešto većim dimenzijama, no ujedno i nešto manjom masom. Dizajn ne bi trebao donijeti prevelike novosti, odnosno radit će se o evoluciji dosadašnjeg audijevog dizajna s najnovijim elementima koji bi ovaj model trebali učiniti modernijim i nešto agresivnijim. Također iz Audija je već ranije najavljeno veće razlikovanje među izgledom modela što bi se i ovdje trebalo vidjeti.

Većinu izvedbi će pokretati 3 i 4-cilindrični turbo benzinski i dizelski motori, a vrh ponude će činiti izvedba RS Q3 koja bi iz modela RS3 trebala preuzeti 2-litreni 5-cilindrični pogonski stroj snage od 400 KS te najvećeg okretnog momenta od 480 Nm.

Podijeli:
1