Audi razvija električni kompakt koji će konkurirati teslinom Modelu 3

Audi razvija električni kompakt koji će konkurirati teslinom Modelu 3

Produkcijska izvedba audijeve studije E-Tron Quattro bi se na tržištu trebala pojaviti tijekom sljedeće godine te predstavljati početak komercijalizacije prve generacije električnih modela ovog proizvođača. Ovaj će automobil svojom veličinom biti blizak modelnoj obitelji modela A6, a nakon njegovog lansiranja Audi će ponudu nastaviti širiti s nešto pristupačnijim automobilima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Car and Driver javlja da će prvi model nakon spomenutog biti izravni konkurent teslinom Modelu 3 te dimenzijama nešto veći od limuzinske izvedbe trenutnog A3. Taj će se model temeljiti na volkswagenovoj MEB platformi konstruiranom upravo za električne automobile.

Isti izvor dalje navodi kako će ovaj električni Audi pokretati dva električna motora, jedan smješten sprijeda, a drugi otraga, kombinirane snage od najviše 300 KS. Kažemo najviše jer se očekuje da će Audi ponuditi nekoliko izvedbi različite snage kako bi kupci imali više izbora. Recimo i da bi se autonomija trebala kretati oko 500 km, što će opet ovisiti o snazi motora.

Dolazak ovog automobila na tržište se očekuje tijekom 2019.

YouTube MP3 - Hotmail
1