Audi razmatra mogućnost razvoja svog hiperautomobila

Audi razmatra mogućnost razvoja svog hiperautomobila

Čini se kako je mercedesov Project One zapeo za oko vodećim ljudima u Ingolstadtu pa bi i Audi mogao kupcima ponuditi svoj hiperautomobil. Ova vijest u osnovi dolazi od šefa Audi Sporta Stephana Winkelmanna koji je u intervjuu CarAdviceu izjavio da u audijevoj ponudi svakako ima prostora za jedan takav automobil male proizvodne serije, vrhunskih performansi i visoke cijene koji bi služio kao tzv. Image maker.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Winkelmann smatra da bi se taj automobil mogao osloniti na audijevu sportsku povijest pa je ideja za dizajn i razna tehnička rješenja mnogo, no dodaje kako s tehničke strane ovo vozilo ne bi posudilo tehnologiju od Lamborghinija. Prema trenutnim trendovima vrlo vjerojatno bi se radilo o automobilu s nekom vrstom vrlo snažnog hibridnog pogonskog sklopa, lake konstrukcije i naprednih aerodinamičkih svojstava.

Nažalost Winkelmann nije otkrio jesu li ovo samo njegove želje ili su u Audiju već poduzeli određene korake prema realizaciji ovog potencijalnog projekta, odnosno je li već krenuo razvoj.

(Na slici je Audi R8 V10 plus)

YouTube MP3 - Hotmail
1