Audi R8 vjerojatno neće dobiti nasljednika

Audi R8 vjerojatno neće dobiti nasljednika

Prema posljednjim saznanjima čini se kako audijev sportski model R8 neće dobiti nasljednika. Točnije, Car and Driver prenosi da im je šef audijevog razvoja Peter Mertens o modelu R8 rekao da je riječ o modelu s “dugim stažem kojem još uvijek dobro ide”, no dodao je i kako ne postoje planovi za njegovu zamjenu jednog dana kada mu prestane proizvodnja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iako je Mertens time gotovo pa potvrdio da R8 neće dobiti nasljednika, dodao je “nikad ne reci nikad” te kako su “performance modeli dobri za imidž marke.” Mertens nije ulazio u detalje odluke o prekidu linije R8, no pretpostavlja se da je tako odlučeno iz želje za snažnijom orijentacijom prema električnim vozilima i sustavima autonomne vožnje.

Drugim riječima, ovo je vjerojatno jedan od koraka usmjeravanja sredstava u druge tehnologije za koje se vjeruje da će u budućnosti imati sve važniju ulogu te automobile koji će donositi veću zaradu od R8. Za sada nije poznato kada će prestati proizvodnja R8-ice, a navodno se sprema i nova tzv. ulazna verzija s bi-turbo V6 motorom.

Podijeli:
1