Audi R8 ipak s V6 motorom?

Audi R8 ipak s V6 motorom?

Glasine o razvoju i lansiranju V6 izvede modela R8 su prije nekog vremena gotovo u potpunosti iščezle, a za to je prvenstveno bilo zaslužno odbacivanje takve ideje od strane pojedinih vodećih ljudi i Ingolstadta. Sada su se glasine o novom tzv. ulaznom R8 ponovno vratile, a ovaj put je izvor britanski Autocar.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Britanci kažu kako će ovaj R8 pokretati 2,9-litreni bi-turbo V6 iz modela RS4 Avant, RS5 Coupe / Sportback i Panamere 4S, a najzaslužniji za njegov razvoj i eventualnu proizvodnju su sve viša davanja na kineskom tržištu koja su vezana uz obujam motora. Drugim riječima, V10 izvedba s 5,2-litrenim motorom je poprilično skupa pa Audi navodno želi ponuditi ovaj motor s manjim pogonskim strojem.

Od V6 izvedbe modela R8 se očekuje kako će razvijati snagu najmanje od oko 450 KS te najveći okretni moment od oko 600 Nm. Spomenuti izvor javlja da će kupcima biti ponuđeno par izvedbi pa će se u ponudi svakako naći i verzija snage preko 500 K te najvećeg okretnog momenta od oko 680 Nm. Također, recimo i da bi kupcima trebale biti dostupne izvedbe s pogonom na sva četiri te na stražnje kotače.

Za sada nije poznato kada bi R8 V6 trebao biti premijerno predstavljen, no očekuje se da bi se to moglo dogoditi prije kraja ove godine u sklopu premijere facelifta same R8-ice.

Podijeli:
1