Audi Q8 – prve fotografije

Audi Q8 – prve fotografije

Audi Q8 – prve fotografije

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Audi će tijekom dana u kineskom Shenzhenu, na tamošnjem Audi Summitu, predstaviti svoj novi SUV pod oznakom Q8. Riječ je o modelu koji će zasjesti na sam vrh audijeve SUV/crossover ponude, odnosno linije Q, a u priloženoj galeriji možete vidjeti prve fotografije tog automobila.

Što se vanjskog dizajna tiče produkcijski je model ostao poprilično vjeran studijskim modelima Q8 i Q8 Sport što ga čini vizualno osjetno dinamičnijim od modela Q7 na kojem se temelji. Unutrašnjost je bogato opremljena te vrlo modernog dizajna i možemo reći kako vjerno slijedi uređenje interijera modela A6 i A8. Recimo i da se ponuda prostora čini popriličnom i otraga unatoč nešto nižoj liniji krova, a zapremina prtljažnika navodno iznosi 605, odnosno 1755 litara.

Očekuje se kako će ga pokretati više turbo benzinskih i dizelskih motora, uključujući i 2.0 TFSI snage oko 255 KS te 3.0 V6 TFSI snage oko 360 KS. Također, u ponudi će se naći i nekoliko dizelskih motora snage oko 235 do 290 KS, a Audi će u ponudu vrlo vjerojatno uvrstiti i plug-in hibridnu verziju sa spomenutim snažnijim benzincem, električnim motorom te litij-ionskim baterijama koje će mu omogućiti autonomiju od oko 50 do 60 km. Snaga ove verzije će se kretati oko 450 KS, a Audi navodno već radi i na izvedbama S Q8 te RS Q8. Ovu potonju bi trebao pokretati 4,0-litreni bi-turbo V8 snage oko 600 KS.

Q8 stiže na europska tržišta tijekom predstojeće jeseni, a više o ovom vozilu ćemo saznati uskoro.

Podijeli:
1