Audi Q4 e-tron stiže u Ženevu

Audi Q4 e-tron stiže u Ženevu

Iz Ingolstadta je stigla potvrda kako će na ovogodišnjem ženevskom auto salonu predstaviti konceptni model Q4 e-tron. Službeno govoreći ženevski novitet će biti najavni koncept, a iz Audija poručuju da će serijski model na tržište stići krajem 2020, odnosno početkom 2021.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Skica nam otkriva automobil čiji će dizajn kombinirati poznate audijeve elemente s novim značajkama. Posebno se ističu uska svjetla, svjetleća oznaka e-tron, velika maska, izraženi lukovi blatobrana, visoka ramena, niža linija krova, veliki kotači i sl. Svojim dimenzijama Audi Q4 će se, kako mu i sam naziv kaže, smjestiti između modela Q3 i Q5. Unutrašnjost svojim modernim dizajnom i velikim zaslonima podsjeća na E-Tron.

Ženevski će Audi Q4 pokretati električni pogonski sklop, no za sada nema konkretnijih informacija o njemu. Ipak, očekuju se dva električna motora (manje snage od onih u većem E-Tronu) te pogon na sva četiri kotača.

Nadalje, Q4 bi trebao biti dio standardne audijeve ponude, odnosno da će, pored s električnim, kupcima biti dostupan i s konvencionalnim te hibridnim pogonskim sklopovima. Do sada najavljeni audijevi električni automobili su zasebni modeli (E-Tron SUV, E-Tron Sportback i E-Tron GT).

Više ćemo saznati uskoro.

Podijeli:
1