Audi priprema tri e-tron modela do 2020.

Audi priprema tri e-tron modela do 2020.

Audi će, prema posljednjim saznanjima, do 2020. predstaviti tri e-tron modela s baterijskim električnim pogonom, dva nova Q SUV-a Q4 i Q8, te “obnoviti” pet tzv. osnovnih modela. Kako je već otprije poznato, do kraja ove godine pažnja Audija će biti usmjerena na novi A8 koji će premijerno biti predstavljen 11. srpnja u Barceloni.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najave novosti u ponudi ingolstadtskog proizvođača dolaze od strane audijevog šefa Ruperta Stadlera koji je dodao i kako nakon 2020. Audi planira postepeno uvoditi električne izvedbe u svaku od svojih osnovnih modelnih serija. Također, u Audiju očekuju da će do 2025. godine jednu trećinu njihove godišnje prodaje činiti električni i hibridni modeli.

Audiju je također povjerena glavna uloga u razvoju autonomne tehnologije za Grupu VW pa će dakako i to činiti vrlo značajnu ulogu u razvoju buduće ponude. Točnije, sam Audi planira da bi već u prvoj polovici sljedećeg desetljeća na cestama trebao imati manju seriju vozila opremljenih sa sustavom pete razine autonomnog upravljanja.

YouTube MP3 - Hotmail
1