Audi predstavio S8 s bi-turbo V8 motorom

Audi predstavio S8 s bi-turbo V8 motorom

Audi je upravo predstavio S8, odnosno top izvedbu predvodnika svoje ponude, modela A8. Najvažnija stvar kod ovog automobila je činjenica da ga pokreće 4,0-litreni bi-turbo V8 snage 420 kW, odnosno 571 KS te najvećeg okretnog momenta od 800 Nm. Uz to što je poprilično snažan ovaj će pogonski stroj osigurati i relativno visoki stupanj ekonomičnosti s obzirom da je dio tzv. blagog hibrida s 48-voltnim električnim sustavom te je uparen sa stop-startom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sva spomenuta snaga i okretni moment se na podlogu prenose putem Quattro stalnog sustava pogona na sva četiri kotača. Za bolje vozne sposobnosti tu je i sustav upravljanja na sva četiri kotača koji će povećati manevrabilnost pri nižim te stabilnost automobila pri višim brzinama. Za još viši stupanj sigurnosti kupcu mogu odabrati i carbon-keramičke diskove promjera 420 mm sprijeda i 370 mm otraga.

Nadalje, standardnu će opremu činiti prilagodljivi aktivni ovjes koji smanjuje naginjanja karoserije u oštrijim zavojima. Također, ovaj sustav može upravljati visinom svakog kotača posebno što će koristiti na neravnim i oštećenim kolnicima za povećanje razine udobnosti unutar putničke kabine. Ovaj sustav radi u suradnji s kamerama i senzorima koji detektiraju oštećenja ispred vozila.

Od standardne ponude ovaj će se model razlikovati S8 oznakama, nešto dotjeranim sportskijim prednjim krajem, jedinstvenom ponudom naplataka, novim završecima ispuha i sl. Unutrašnjost donosi nove ukrasne elemente, nove presvlake te dakako bogatu ponudu standardne i opcijske infotainment i sigurnosne opreme.

Podijeli:
1