Audi predstavio RS4 Avant snage 450 KS

Audi predstavio RS4 Avant snage 450 KS

Audi je na frankfurtskom auto salonu predstavio RS izvedbu karavanskog A4, odnosno RS4 Avant kojega pokreće 2,0-litreni TFSI bi-turbo V6 motor snage 450 KS te najvećeg okretnog momenta od 600 Nm. Spomenuti pogonski stroj je uparen s dorađenom verzijom automatskim 8-stupanjskim mjenjačem te quattro sustavom pogona na sva četiri kotača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj će model do 100 km/h ubrzavati do 100 km/h za 4,1 sekundu te dostizati najveću elektronički ograničenu brzinu od 250 km/h. S opcijskim RS Dynamic paketom najveća brzina se penje na 280 km/h.

Unatoč impresivnim performansama novi Audi RS4 Avant će ostvarivati mješovitu potrošnju od svega 8,8 l/100 km te prosječnu emisiju ugljičnog dioksida od 199 g/km, što je oko 17% manje u odnosu na prethodnika. Također, novi super karavan iz Ingolstadta je i 80 kg lakši od automobila kojeg zamjenjuje te mu masa iznosi 1790 kg.

Kada je opremljen standardnim RS sportskim ovjesom RS4 Avant je 7 mm niži od običnog A4 opremljenog sportskim ovjesom. Dakako, postoje i mnoge vizualne izmjene koje se prvenstveno odnose na novi aero paket, masku, šire lukove blatobrana, difuzor, ovalne završetke ispušnog sustava, krovni spojler, standardne 19 i opcijske 20-colne kotače, posebnu Nogaro plavu boju i sl.

U unutrašnjosti se ističu sportska sjedala i upravljač te papučice, kao i posebno prilagođeni Audi Virtual Cockpit, odnosno digitalna instrumentna ploča, head-up zaslon s podacima o G sili, tlaku u gumama i okretnom momentu. Dakako, tu je i cijeli niz ukrasnih detalja, RS oznaka te razne mogućnosti personalizacije vozila.

Knjiga narudžbi za ovaj automobil će biti otvorena tijekom jeseni, a cijena u Njemačkoj kreće od 79.800 Eura.

Podijeli:
1